Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten
Vegetarisch
Veganistisch
Glutenvrij
Melk- en lactosevrij
Sojavrij
Eivrij
Mosterdvrij
Lupinevrij
Weekdiervrij
Selderijvrij
Visvrij
Sulfietvrij
Schaaldiervrij
Sesamvrij
Ingrediënten
pasta van durum TARWE*, * = Biologisch
Voedingswaarden
Energie
370 kcal (1573 kJ)
Vet
1.3 gram
Vet verzadigd
0.1 gram
Vet enkelvoudig onverzadigd
0 gram
Vet meervoudig onverzadigd
0 gram
Koolhydraten
76.1 gram
Suikers
1.1 gram
Voedingsvezel
1.7 gram
Eiwit
13.5 gram
Zout
0.11 gram
Beschrijving
Parelcouscous of liever gezegd: "Fregola." op Sardinië vind je deze fregolaversie meestal in bouillon-achtige soepen met groenten en / of schaaldieren. Op Sardinië gebruikt “la mama” voor dat laatste het liefst “arselle”, of “vongole” – kleine schelpjes waarvan het eigen vocht, gecombineerd met een scheut witte wijn en wat knoflook een overheerlijke diepe smaak van de zee geeft. Maar natuurlijk kun je fregola als iedere andere pastasoort gebruiken. Al dente gekookte fregola is afgekoeld een prachtige basis voor salades – lekker met mozzarella, tomaatjes en basilicum!
Keurmerk
EU-BIO
Parel couscous