Ingrediënten
Water, SOJAbonen*, TARWE*, Zeezout, Koji-ferment, * = Biologisch
Voedingswaarden
Energie
62 kcal (264 kJ)
Vet
0.1 gram
Vet verzadigd
0 gram
Koolhydraten
6.2 gram
Suikers
0 gram
Voedingsvezel
0.7 gram
Eiwit
8.8 gram
Zout
12.2 gram
Beschrijving
hoyu is een milde Japanse sojasaus, die gemaakt wordt van sojabonen, tarwe en koji (een unieke Japanse schimmel). Sojasaus is veruit het belangrijkste ingrediënt in de Japanse keuken. Heb je deze smaakmaker eenmaal geprobeerd, dan ben je verkocht. Het aroma is krachtig maar verfijnd. Wat je proeft is authentiek en op en top Japans. Het meest bijzondere? In shoyu vind je alle vijf de smaakcomponenten in één keer terug: zoet, zout, zuur, bitter én umami! Shoyu is heerlijk door (miso)soepen, bij soba- en udonnoedels, roerbakgerechten, of als milde dipsaus bij sushi.
Keurmerk
EU-BIO
Shoyu milde sojasaus