omschrijving
De 92% Gorilla Bar van de Chocolate Makers is een samensmelting van twee bijzondere projecten. Dankzij deze projecten wordt zowel het leefgebied van de bedreigde Gorilla in Congo als dat van de Orang-oetan in Indonesië beschermd.De chocolade is gemaakt van Forastero cacao. Met het eten van deze chocolade bescherm je de gorilla's en bied je de bewoners een betere toekomst.De laatste berggorilla's leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park. De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla's bedreigen.Aan deze Gorilla cacao is arenga bossuiker uit het project van Stichting Masarang toegevoegd. Deze Stichting beschermt samen met de lokale bevolking het leefgebied van de Orang-oetan door onder andere nieuw bos aan te planten en daar de arenga bossuiker uit te oogsten.De reep is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.
ingrediënten
Cacao* 82%, cacoaboter* 10%, arenga palm suiker** van biologische herkomst
voedingswaarde per 100 gram
energie:
2660 kJ (636 kcal)
vet:
53,5 gram
waarvan verzadigd:
34,1 gram
koolhydraten:
29,6 gram
suikers:
7,5 gram
voedingsvezels:
14,8 gram
eiwit:
9,2 gram
zout:
0 gram
allergenen
gluten:
nee
schaaldieren:
nee
ei:
nee
vis:
nee
pinda:
nee
soja:
nee
melk:
mogelijk
noten:
nee
selderij:
nee
mosterd:
nee
sesam:
nee
sulfiet:
nee
lupine:
nee
weekdieren:
nee
chocoladereep Gorilla Bar 92% Extra Puur