De Polderhoen is een Frans kippenras, namelijk de Hubbard. Omdat het ras langzaam groeit en een sterk ras is, is de Polderhoen erg geschikt om biologisch te houden. Een gangbare kip weegt na zes weken bijvoorbeeld 2,2 kilo, terwijl een Polderhoen na zes weken 1 kilogram weegt en na 11 weken 2,6 kilogram. De kip krijgt dus de tijd om te groeien en dat is beter voor de kip én het vlees. Het vlees krijgt daardoor meer smaak en een stevigere structuur. De kuikens van de Biologische Polderhoen worden grootgebracht in de Flevopolder met speciaal biologisch voer dat rijk is aan kruiden en granen. De dieren hebben de ruimte om rond te scharrelen en groeien in hun eigen tempo. Daardoor hebben de Polderhoenders eveneens stevig vlees en een ouderwetse smaak. Door de goede leefomstandigheden heeft de Polderhoen een optimale natuurlijke weerstand, waardoor het niet nodig is om preventieve antibiotica te gebruiken.
Shoarma van kippenvlees Polderhoen