Ingrediënten
SCHAPENMELK * (RAUWE MELK), zout-, MELKzuurculturen, dierlijk stremsel, rijpingsculturen, blauwe edelschimmelculturen (Penicillium Roqueforti) * = Biologisch
Voedingswaarden
Energie
364 kcal (1510 kJ)
Vet
31.7 gram
Vet verzadigd
22.5 gram
Koolhydraten
0.8 gram
Suikers
0.8 gram
Eiwit
19 gram
Zout
3.7 gram
Beschrijving
De basis voor de Roquefort is rauwe schapenmelk verkregen van het schapenras Lacaune. De schimmel is de Penicillum Roqueforti die tot op de dag vandaag gekweekt wordt op speciaal daarvoor gebakken broden. De rijping vindt nog steeds en alleen plaats in de grotten van Roquefort-sur-Soulzon. En de smaak is geweldig, fris, boterig en prettig pikant.
Keurmerk
EU-BIO
Roquefort Papillon 100 gram